5 Objektiver å starte med som fotograf

camera, lenses, objective-946409.jpg

For en ny fotograf vil visse objektiver alltid skille seg ut som mer gunstige enn andre. Mens kameraet utfører 30 prosent av arbeidet, utgjør objektivet hele 70 prosent. Det er heller ikke en enkel beslutning å avgjøre hvilket objektiv du bør investere i, da dette avhenger av hvilken fotografisk retning du ønsker å forfølge. Å ha et variert utvalg av objektiver i fotovesken din gir imidlertid en solid forberedelse for å takle de fleste situasjoner.

50mm 1.8

Denne linsen er ideell for portrettfotografering, produktbilder og mange andre situasjoner. Ofte er den også en mer prisgunstig investering, og med en lav blenderåpning på 1.8, muliggjør den fantastiske bilder selv under dårlige lysforhold. Denne linsen skaper en imponerende dybde i bildet, med en uskarp bakgrunn som gir en levende og tiltalende effekt.

10-18mm

De fleste nybegynnerkameraer har ofte en APS-C-sensor eller en mindre bildesensor. I slike tilfeller er det hensiktsmessig med en linse som har en bred blenderåpning. Denne linsen er ideell for landskapsfotografering, boligfotografering og andre situasjoner som eventfotografering, hvor den brede vinkelen på linsen bidrar til å fange mer av scenen på bildet.

70-200mm

Hvis du ønsker å utvide rekkevidden på kameraet ditt for å fange bilder fra lang avstand, er denne linsen ideell. Den passer spesielt godt for dyrelivsfotografering, der man ofte må holde en betryggende avstand til motivene. Denne linsen er også velegnet for andre anledninger som bryllupsfotografering, der du kanskje ønsker å stå litt tilbake for å fange øyeblikkene spontant og autentisk.

35mm

En allsidig linse som egner seg for forskjellige typer fotografering er 35mm. Den er også ideell for de som ønsker å begynne med videografisk arbeid. Objektivet gir akkurat nok vidvinkel til å fange hele scenen, samtidig som det gir en moderat innsnevring som eliminerer behovet for å redigere inn nærmere detaljer. Dette gjør 35mm-linsen til et perfekt valg for en rekke situasjoner, og den gir deg den fleksibiliteten du trenger både for fotografering og videoproduksjon.

24-105mm

Denne linsen kan bli din mest anvendte verktøykasse. Med et omfattende zoomområde på 24-105mm gir den deg muligheten til å tilpasse brennvidden etter behov, noe som gjør den allsidig nok til å dekke en bred spekter av fotograferings- og videobehov. Jeg har personlig erfart at denne linsen har vært i bruk i nærmere 70 prosent av alle oppdragene mine, og den har alltid levert resultater pålitelig og effektivt.

Det er viktig å huske at det er fotografen bak kameraet, ikke selve kameraet eller linsen, som skaper bildet. Mye kan oppnås med det utstyret man allerede har tilgjengelig. Derfor er det klokt å investere mer tid i å ta bilder og tiltrekke seg kunder, i stedet for å bruke unødvendig mye penger på utstyr som kanskje ikke alltid er nødvendig. Et kjent ordtak sier: “Trenger du linsen, kjøp den; trenger du den ikke, la den være.” Dette oppfordrer til en mer bevisst tilnærming til utstyrsanskaffelse og legger vekt på den grunnleggende kunsten og ferdigheten til fotografen.

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om hvilket objektiv som passer best til ditt prosjekt eller spesialisering innen foto eller video, nøl ikke med å ta kontakt med oss i dag. Vi står klare til å gi deg veiledning og hjelp for å sikre at du har det optimale utstyret for dine behov.

1 thought on “5 Objektiver å starte med som fotograf”

  1. Pingback: Alt du trenger for å bli fotograf - focusphotostudio

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *