sony, lens, walimex-1455039.jpg

Hva er LOG?

For alle videofrelste der ute er begrepet “LOG” sannsynligvis velkjent, men hva betyr egentlig dette, og er det alltid hensiktsmessig å filme i LOG? Det er et spørsmål som mange lurer på, og det er verdt å utforske fordelene og ulempene med å ta denne tilnærmingen til filming og redigering.

LOG står for “logarythmic profile” på engelsk, og det innebærer rett og slett å filme i en flatt bildeprofil. Ofte når man filmer i log kan man oppleve at videoen får en gråtone. Det primære formålet med å filme i LOG er å gi deg større kontroll over fargene i postproduksjonen og å bringe ned høylys og skygger til et mer naturlig nivå. Det anbefales spesielt å filme i LOG i situasjoner der det er ekstremt mye lys, slik at du kan korrigere dette mer presist i etterbehandlingsprosessen.

De potensielle fordelene med å filme i LOG er sammenlignbare med å ta bilder i RAW-formatet. Du får tilgang til mer informasjon som du kan jobbe med under redigeringen. Ofte kan valget om å filme i LOG bidra til å sette en annen stemning eller karakter i videoene dine når det gjelder lyssetting.

På den annen side krever det å filme i LOG vanligvis ekstra tid under redigeringsprosessen. Å bruke ekstra tid på å justere fargene i hvert klipp kan virke unødvendig, spesielt hvis det ikke er et absolutt behov for det.

I konklusjonen kan vi si at valget om å filme i LOG avhenger av situasjonen og dine egne preferanser. Det kan være verdt å utforske denne tilnærmingen for å oppnå større kontroll over fargekorrigering og lyssetting i videoene dine, men det er også viktig å vurdere den ekstra tiden og innsatsen som kreves under redigeringsprosessen.

For mer informasjon om hva LOG er, send oss en melding, så skal vi prøve å svare så godt vi kan!

For enda mer info om hva LOG er, se også video linken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *